SLUŽBENI POSJET IZASLANSTVA MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE KRALJEVINE MAROKO

SLUŽBENI POSJET IZASLANSTVA MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE KRALJEVINE MAROKO

Dana 14. rujna 2023. godine, predstavnici Lokalne akcijske grupe „VINODOL“ ugostili su predstavnike Ministarstva poljoprivrede Kraljevine Maroko u sklopu studijskog posjeta Republici Hrvatskoj.

U sklopu posjeta održan je radni sastanak na kojem su pored predstavnika LAG-a „VINODOL“, Ministarstva poljoprivrede Kraljevine Maroko sudjelovali i gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog g. Tomislav Cvitković i načelnik Općine Vinodolske općine g. Daniel Grbić.

Na sastanku je, kao primjer dobre prakse, prezentiran rad i rezultati rada LAG-a „VINODOL“, provedba Lokalne razvojne strategije LAG-a „VINODOL“ 2014.-2020. (uključujući i prijelazno razdoblje 2021. i 2022.g.) kao i priprema za novo programsko razdoblje 2023.-2027.

Također, organiziran je posjet Vinskoj kući Pavlomir i Poljoprivrednoj zadruzi API Kvarner kao primjerima dobre prakse čiji su projekti sufinancirani putem Lokalne razvojne strategije LAG-a „VINODOL“ 2014.-2020.

UKLJUČITE SE U JAVNO SAVJETOVANJE ZA IZRADU LOKALNE RAZVOJNE STRATEGIJE 2023.-2027.

UKLJUČITE SE U JAVNO SAVJETOVANJE ZA IZRADU LOKALNE RAZVOJNE STRATEGIJE 2023.-2027.

LAG „VINODOL“ izradio je nacrt Lokalne razvojne strategije LAG-a „VINODOL“ za razdoblje 2023.-2027.

Prije upućivanja prijedloga LRS na donošenje Skupštini LAG-a, a kako bi se osigurala odgovarajuća uključenost dionika, otvara se javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću.

Sve zainteresirane molimo da preuzmu radnu verziju dokumenta dostupnu na sljedećoj poveznici:

te da u komentarima dostave prijedloge izmjene ukoliko ih imaju.

Molimo Vas da komentare na dokument dostavite na adresu elektroničke pošte: lag.vinodol@gmail.com najkasnije do 19. rujna 2023. godine do 11:00 sati.

OBJAVLJENE IZMJENE INDIKATIVNOG PLANA OBJAVE NATJEČAJA ZA 2023. g.

OBJAVLJENE IZMJENE INDIKATIVNOG PLANA OBJAVE NATJEČAJA ZA 2023. g.

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je izmjene indikativnog plana objave natječaja intervencija Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027. te preostale natječaje iz Programa ruralnog razvoja, a koji su u planu tijekom 2023. g.

Plan uključuje natječaje u okviru Strateškog plana, kojeg je Europska komisija Hrvatskoj odobrila u listopadu 2022. g.

Za razvoj produktivnije, konkurentnije i otpornije poljoprivredne proizvodnje, ali i unaprjeđenje kvalitete života na ruralnim područjima osigurano je gotovo 3,8 milijardi eura, pri čemu je Vlada RH podignula stopu nacionalnog doprinosa s 15 % na 20 % te na taj način povećala ukupan iznos za petogodišnje razdoblje za 103,5 milijuna eura.

Detaljnije informacije pronađite u izmijenjenom Indikativnom planu natječaja za 2023. godinu.