PREZENTACIJA PROGRAMA MJERA ZA POTICANJE PODUZETNIŠTVA GRADA CRIKVENICE, CRIKVENICA 28.04.2015.g.

Grad Crikvenica poduzima niz mjera i aktivnosti u cilju stvaranja što kvalitetnije poduzetničke klime i omogućavanja što boljih preduvjeta za rast i razvoj poduzetnika i obrtnika. Jedna od aktivnosti je i Opći program mjera za poticanje razvoja poduzetništva koji između ostalog nudi mogućnost dobivanja bespovratnih subvencija za različite poslovne aktivnosti, kao i mogućnost povoljnijeg kreditiranja poduzetničkih programa i aktivnosti.

Kako bi se poduzetnicima i obrtnicima olakšala mogućnost korištenja poticaja, cilj je što detaljnije informirati ih o mogućnostima sufinanciranja i kreditiranja, kao i uvjetima za prijavu na objavljeni Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih subvencija te Javni poziv za podnošenje prijave za kandidaturu društveno odgovornog poduzetnika (dostupno na http://www.crikvenica.hr/natjecaji/javni-pozivi.html). U tu svrhu organizirana je prezentacija Programa mjera i Javnog poziva  koja će se održati u utorak, 28. 04. 2015. g. s početkom u 19:00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Crikvenice, Ul. P. Preradovića 1, 51260 Crikvenica. 

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA PODMJERU 6.3. POTPORA RAZVOJU MALIH POLJOPRIVREDNIH GOSPODARSTAVA

Obavještavamo da je u Narodnim novinama 46/15 raspisan Natječaj za provedbu Podmjere 6.3. »Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava«, provedba tipa operacije 6.3.1. »Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava«. Prihvatljivi korisnici su mala poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine iskazane u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 eura do 7.999 eura, a koji udovoljavaju uvjetima i kriterijima propisanim Pravilnikom i ovim natječajem.
Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 12. svibnja 2015. do 12. srpnja 2015.

Detaljnije pogledajte ovdje.

USPJEŠNO PROVEDENA IZOBRAZBA O SIGURNOM RUKOVANJU I PRAVILNOJ PRIMJENI PESTICIDA, NOVI VINODOLSKI 25., 26.04.2015.g.

Izobrazba pesticidiPropisno Zakonu o održivoj uporabi pesticida (NN 14/14) svi profesionalni korisnici, savjetnici i distributeri sredstava za zaštitu bilja, biti će dužni do 26. studenog 2015.g. imati položenu Izobrazbu o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida.

Cilj propisane izobrazbe je da svi koji koriste ili će koristiti sredstva za zaštitu bilja koja su namijenjena profesionalnim korisnicima, u potpunosti postanu svjesni mogućih opasnosti za zdravlje ljudi, životinja i za okoliš, te se što je više moguće upoznaju s primjerenim mjerama za smanjenje rizika od uporabe sredstava za zaštitu bilja za zdravlje ljudi, životinja i okoliša.

LAG “VINODOL” je za stanovnike područja LAG-a organizirao izobrazbu koja se je održala 25. i 26.travnja.2015.g.  u Novom Vinodolskom.

Izobrazbu je provelo Učilište za obrazovanje odraslih APIS (Emilija Laszowskog 29, 10410 Velika Gorica), s ovlaštenim predavačem Tomislavom Pavlešićem.

Nakon 2 dana predavanja, 40 ljudi uspješno je završilo izobrazbu, te će im Ministarstvo poljoprivrede izdati iskaznice s kojima će moći kupovati i rukovati s pesticidima.