USPJEŠNO PROVEDENA IZOBRAZBA O SIGURNOM RUKOVANJU I PRAVILNOJ PRIMJENI PESTICIDA, NOVI VINODOLSKI 25., 26.04.2015.g.

Izobrazba pesticidiPropisno Zakonu o održivoj uporabi pesticida (NN 14/14) svi profesionalni korisnici, savjetnici i distributeri sredstava za zaštitu bilja, biti će dužni do 26. studenog 2015.g. imati položenu Izobrazbu o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida.

Cilj propisane izobrazbe je da svi koji koriste ili će koristiti sredstva za zaštitu bilja koja su namijenjena profesionalnim korisnicima, u potpunosti postanu svjesni mogućih opasnosti za zdravlje ljudi, životinja i za okoliš, te se što je više moguće upoznaju s primjerenim mjerama za smanjenje rizika od uporabe sredstava za zaštitu bilja za zdravlje ljudi, životinja i okoliša.

LAG “VINODOL” je za stanovnike područja LAG-a organizirao izobrazbu koja se je održala 25. i 26.travnja.2015.g.  u Novom Vinodolskom.

Izobrazbu je provelo Učilište za obrazovanje odraslih APIS (Emilija Laszowskog 29, 10410 Velika Gorica), s ovlaštenim predavačem Tomislavom Pavlešićem.

Nakon 2 dana predavanja, 40 ljudi uspješno je završilo izobrazbu, te će im Ministarstvo poljoprivrede izdati iskaznice s kojima će moći kupovati i rukovati s pesticidima.