KUHAČA

KUHAČA – KUlinarska HArmonija ČArobnih okusa Primorsko – goranske županije

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA SURADNJE: 96.141,63 EUR

FINANCIRANJE: Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020., provedba Podmjere 19.3. “Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a“, provedba tipa operacije 19.3.2. “Provedba aktivnosti suradnje“ unutar Mjere 19. „Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom zajednice)“

CILJEVI PROJEKTA

Opći cilj projekta je poticanje razvoja ruralnog područja i povećanje konkurentnosti lokalnih proizvođača kroz podizanje svijesti o vrijednostima lokalne proizvodnje i gastronomske baštine i promociju kratkih lanaca opskrbe.

Specifični ciljevi:

  • Poticanje i promocija suradnje poljoprivrednog i ugostiteljskog sektora, povećanje zastupljenosti lokalnih namirnica u ugostiteljskom sektoru na području 4 partnerska LAG-a
  • Podizanje svijesti i edukacija ugostitelja o prednostima lokalne proizvodnje i gastronomske baštine i  važnosti lokalne proizvodnje u gastro turizmu
  • Poticanje i podrška uspostavi kratkih lanaca opskrbe između lokalnih proizvođača i ugostiteljskih objekata/hotelskih kuća – povezivanje i facilitiranje suradnje i umrežavanja  proizvođača i ugostiteljskih objekata, kao i promoviranje lokalnih proizvoda, tradicionalnih namirnica i jela
  • Jačanje konkurentnosti lokalnih proizvođača
  • Razmjena iskustva i primjera najboljih praksi  lokalnih akcijskih grupa, prijenos znanja i umrežavanje te poboljšanje kapaciteta uključenih LAG-ova

PARTNERI U PROJEKTU

Partneri u projektu su Lokalne akcijske grupe: „KVARNERSKI OTOCI“, GORSKI KOTAR, „TERRA LIBURNA“ i „VINODOL“. 

CILJANA SKUPINA

Lokalni proizvođači/poljoprivredna gospodarstva, ugostitelji/HORECA sektor i partnerski LAG-ovi.

KRAJNJI KORISNICI

Lokalni stanovnici, lokalna zajednica, turisti i šira javnost.

PODRUČJE PROVEDBE

Aktivnosti projekta provode se na cijelom području LAG-ova partnera.

ANALIZA STANJA ZASTUPLJENOSTI LOKALNIH POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA I TRADICIONALNIH JELA U UGOSTITELJSKIM OBJEKTIMA NA PODRUČJU 4 PARTNERSKA LAG-a