PREDAVANJE “RASPOLAGANJE POLJOPRIVREDNIM ZEMLJIŠTEM U VLASNIŠTVU REPUBLIKE HRVATSKE”, BRIBIR, 27.05.2014.g.

LAG „VINODOL“ organizira predavanje “Raspolaganje poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH” koje će se održati 27.5.2014. u Bribiru, u Vijećnici Općine Vinodolske, s početkom u 11 sati. Predavanje će održati Agencija za poljoprivredno zemljište u sklopu informativne kampanje o provedbi Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Cilj kampanje je informirati jedinice lokalne samouprave o novostima iz Zakona o poljoprivrednom zemljištu, te poljoprivrednike (OPG) kako se prijaviti na javni poziv za dodjelu državnog poljoprivrednog zemljišta u zakup na 50 godina. Dosadašnji komplicirani i dugoročni postupak skraćen je na 6 koraka, a sve u svrhu boljeg iskorištenja državnog zemljišta u poljoprivredne svrhe.

Poziv

 

 

ZAMJENA AZBESTNIH KROVOVA I FASADA U CRIKVENICI, NOVOM VINODOLSKOM I VINODOLU!

azbest slikaLAG „VINODOL“ i Udruga „Moj otok“ u suradnji sa gradovima Crikvenicom, Novim Vinodolskim i Općinom Vinodolskom krenuli su u uklanjanje azbesta iz životne okoline što se nadovezuje na trenutne akcije energetske učinkovitosti koje provodi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Pozivamo Vas da se odazovete akciji pod nazivom „Moj Vinodol bez azbesta“ koja će se održati 22. svibnja 2014. godine u Domu kulture u Novom Vinodolskom, Korzo hrvatskih branitelja 2, u 18:00 sati.

PREDSTAVLJANJE LAG-a “VINODOL” NA JAVNOJ TRIBINI ZA PODUZETNIKE I OBRTNIKE OPĆINE KOSTRENA, KOSTRENA, 06.05.2014.g.

fotografija (1)Dana 06.05.2014.g. u Narodnoj čitaonici Sv. Lucija, Općine Kostrena održana je javna tribina za poduzetnike i obrtnike Općine Kostrena, na kojoj su predavači bili predstavnici LAG-a „VINODOL“ i Ekonomskog fakulteta Rijeka. Predsjednik LAG-a „VINODOL“ Ivica Jerčinović objasnio je način osnivanja i razlog nastanka LAG-a „VINODOL“, prezentirao njegov rad i program, metodologiju po kojoj djeluje te mogućnosti i ciljeve. Voditeljica LAG-a “VINODOL”, Silvana Manestar predstavila je mjere ruralnog razvoja za programsko razdoblje 2014.-2020.g. s posebnim naglaskom na mjere koje se očekuju u 2014.g. Predstavnici Ekonomskog fakulteta Rijeka predstavili su program certifikacije gradova i općina – proces koji promovira standarde i omogućava ocjenu kvalitete usluga i informacija koje lokalne uprave pružaju poduzetnicima. Certifikacija gradova i općina znači ispunjenje određenih standarda, tj. određenu garanciju da će postojeći poduzetnici, kao i potencijalni investitori, dobiti usluge i informacije na način koji olakšava poslove iz nadležnosti lokalnih samouprava.