ADVENT U CRIKVENICI 2014

advent-plakat_finalBliži se mnogima od nas omiljeno razdoblje u godini. Vrijeme opuštanja i druženja s najdražima, dani ispunjeni toplim predblagdanskim ozračjem, smijehom i ukusnim zalogajima. Ove će se godine na crikveničkoj rivijeri odvijati prava adventska čarolija.
Bogati program u sklopu manifestacije “Advent u Crikvenici 2014.” trajat će od 29. studenoga pa sve do 30. prosinca 2014. Park u centru Crikvenice će zasjati posebnim sjajem i postati najdraže mjesto velikih i malih posjetitelja željnih zabave, ugodnog društva i posebnog doživljaja božićnoga duha. Bit će tu za svakoga ponešto, od prigodnog sajma autohtonih proizvoda, na kojemu će se moći kupiti originalni pokloni i kušati domaći proizvodi, zatim kreativnih radionica, pričaonica i predstava za djecu, blagdanskih gastro poslastica, sajma vina, lova na poklone sv. Nikole pa do puno pjesme i plesa i veselog vlakića Djeda Božićnjaka.
Adventska će čarolija započeti u subotu, 29. studenoga, kada će se u jutarnjim satima u Gradskoj galeriji u Crikvenici izrađivati božićne čestitke s motivom mačke, a poslijepodne će Adventski park osvijetliti božićna iluminacija i naši će najmlađi moći poslušati dječje priče iz davnine. Slatki mirisi tradicionalnih frita očekuju nas na Fritoboju već sljedećega dana, a pripremat će ih marljivi članovi udruga i klubova s područja Rivijere Crikvenica. Upoznat ćemo i crikveničku legendu o sv. Barbari, ukletoj djevojci – zmiji i Vilinoj stijeni, a djeca će imati i jedinstvenu priliku da ovjekovječe svoj nezaboravan trenutak s Djedom Božićnjakom i šapnu mu sve svoje želje. Sve do samoga Badnjaka, 24. prosinca, svakoga će tjedna naš topli domaćin biti Adventski park, gdje ćemo se zajedno veseliti, plesati i pjevati uz neizostavno kuhano vino ili čaj te kušati ukusne kobasice i božićne delicije. No, naravno da to nije sve. Poseban doživljaj pružit će originalan Doček Stare godine 30. prosinca, nešto uistinu nesvakidašnje i drugačije. Program ovoga zanimljivoga dočeka započet će u 17 sati u crikveničkome Adventskome parku, uz veselu glazbu “Belfast fooda” te zajedničko paljenje i puštanje letećih lampiona s Vele palade. Bit će to prizor za pamćenje, tisuće lampiona će se otisnuti u zrak, a s njima i skrivene želje za godinu koja je pred nama.

Doživite najljepši Advent u Crikvenici! Dopustite da vas preplavi blagdanska čarolija, uživajte u Adventskome parku uz pjesmu, ples i božićne delicije!

OBJAVLJENA 2 NOVA NATJEČAJA IZ VINSKE OMOTNICE

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je u Narodnim novinama br. 136/14  dva javna natječaja iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014.-2018., i to za mjere „Restrukturiranje i konverzija vinograda“ i “Investicija u vinarije i marketing vina“.  Podsjetimo, nacionalni program pomoći sektoru vina petogodišnji je program u kojem je osigurano 57 milijuna eura za razvoj hrvatskog vinarstva i vinogradarstva iz tzv. europske Vinske omotnice. Cilj ovog programa je povećanje konkurentnosti naših vinara kroz tri mjere u okviru projekata restrukturiranja i konverzije vinograda, izgradnje i opremanje vinarija te projekte marketinga i promocije vina. Za dodjelu bespovratnih sredstava mogu se prijaviti vinari i vinogradari koji su upisani u Vinogradarski registar.Najmanji iznos potpore je 3.000 eura, a najveći 1.500.000 eura, ovisno o mjeri, a za završene projekte Agencija za plaćanja u poljoprivredi isplaćuje od 50% do 80% ukupno prihvatljivih troškova.

Nakon dosadašnjih natječaja za sve tri mjere iz Vinske omotnice Agencija za plaćanja do sada je izdala 48 Odluka o odobrenju projekata na iznos potpore od 43,4 milijuna kuna te je isplatila više od 10 milijuna kuna korisnicima koji su zatražili isplatu predujma kako bi mogli započeti s investicijom.

Novim Pravilnikom o provedbi mjere Investicija u vinarije i marketing vina i Pravilnikom o provedbi mjere Restrukturiranje i konverzija vinograda značajno je olakšana procedura za sve potencijalne prijavitelje. Nove javne natječaje možete pogledati ovdje:

JAVNI NATJEČAJ za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014-2018. za Mjeru “Investicija u vinarije i marketing vina“ (NN 136/14)

JAVNI NATJEČAJ za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014.-2018. za Mjeru „Restrukturiranje i konverzija vinograda“ (NN 136/14)

VEZANI DOKUMENTI

AKCIJA “NERETVI ZA DAR” – PRODANO 20 TONA NERETVANSKIH MANDARINA

image-5ed812f7325c7a2f46dbd5bee4b938ab12958819d2a85423142e039a0325e4a1-V image-45f67c694353ffaa97b410c48832295585bb12ee30c5af6da1d3d7bff7511623-VU petak 7.11.2014.g. u Crikvenici i Novom Vinodolskom, LAG “VINODOL” organizirao je prodaju neretvanskih mandarina.

Akcijom “NERETVI ZA DAR” namjera je bila pomoći malim proizvođačima mandarina iz doline Neretve u plasmanu njihovih proizvoda, svježe neretvanske mandarine prodavale su se po simboličnoj cijeni od 3 kn/kg.

Grad Crikvenica i Grad Novi Vinodolski izašli su u susret i LAG-u “VINODOL” bez naknade ustupili na korištenje javne gradske površine za prodaju mandarina.

U akciji je prodano 20 tona mandarina, a prodaju su podržali i volonteri LAG-a “VINODOL” koji su pomogli pakirati mandarine u vrećice za prodaju.

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA PRIKUPLJANJE ZAHTJEVA ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA SUFINANCIRANJE MJERA RURALNOG RAZVOJA OD STRANE PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE ZA PROVEDBU PROGRAMA RURALNOG RAZVOJA U 2015. g.

Centar za brdsko – planinsku poljoprivredu Primorsko – goranske županije raspisuje Natječaj za prikupljanje zahtjeva za ostvarivanje prava na sufinanciranje mjera ruralnog razvoja od strane Primorsko-goranske županije za provedbu Programa ruralnog razvoja u 2015. godini.

Detalje i tekst natječaja možete pogledati na slijedećem linku:

http://www.cbpp.com.hr/