ANKETNI UPITNIK – PROIZVODNJA ENERGIJE IZ OBNOVLJIVIH IZVORA

Uprava za ruralni razvoj provodi anketu o zainteresiranosti potencijalnih korisnika za ulaganja u proizvodnju energije iz obnovljivih izvora.

Anketni upitnik ima 3 cilja:

 1. utvrditi razinu zainteresiranosti o uštedama/proizvodnji energije iz obnovljivih izvora energije,
 2. utvrditi eventualne zapreke prilikom prijave projekta i
 3. utvrditi potencijal za korištenje obnovljivih izvora energije na poljoprivrednim gospodarstvima/preradbenim pogonima.

Napominjemo da je anketa u potpunosti anonimna i da će odgovori biti zbirno obrađeni i analizirani. Rezultati će se koristiti isključivo za potrebe planiranja predstojećih natječaja za ulaganja u obnovljive izvore energije.

Molimo Vas da odvojite 10 minuta Vašeg vremena i popunite upitnik do kraja jer se samo upitnici popunjeni u cijelosti mogu iskoristiti za predviđene potrebe.

Unaprijed zahvaljujemo na suradnji.

Anketni upitnik popunite ovdje.

STEP RI PROVODI PROJEKT WOMEN IN FINANCE

Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci u svibnju kreće s provedbom projekta Women In Finance (WIF), koji je usmjeren na poboljšanje financijske pismenosti žena poduzetnica i onih koje to žele postati.

Projekt je organiziran uz podršku Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu. Projekt su podržali i Grad Krk, Grad Delnice, Grad Vrbovsko, Grad Buzet te LAG “VINODOL” i Poduzetnički centar Vinodol.

Projekt će trajati od svibnja do prosinca 2018. i u tom periodu Step Ri će organizirati po četiri besplatne radionice u pet hrvatskih gradova prema sljedećem rasporedu:

 1. Grad Krk – mjesec svibanj
 2. Grad Delnice – mjesec lipanj
 3. Grad Vrbovsko – mjesec rujan
 4. Grad Buzet – mjesec listopad
 5. Grad Novi Vinodolski – mjesec studeni

Teme radionica su:

 1. Kako pročitati financijske izvještaje
 2. Osnovno financijsko upravljanje poduzetničkim aktivnostima
 3. Cijena – jedini izvor prihoda
 4. Pristup izvorima financiranja – Kako napisati uspješnu projektnu prijavu

Projekt će završiti WIF Meetup-om, koji će se održati u Rijeci u prosincu 2018., na kojem će se predstaviti rezultati projekta, najbolje prakse iz SADa vezane za poticanje ženskog poduzetništva te će biti organizirana zasebna sesija namijenjena B2B sastancima.

Step Ri je putem web stranice http://www.step.uniri.hr/women-in-finance/ omogućio slanje iskaza interesa za sudjelovanje na radionicama. Iskazani interes omogućava prijavljenima da dobiju pravovremenu informaciju o trenutku otvaranja prijava na radionice, koje će se također zaprimati putem web stranice.

Iskazi interesa će se zaprimati:

 • do 7. svibnja 2018. godine. za Grad Krk
 • do 31. svibnja 2018. godine za grad Delnice
 • do 31. kolovoza 2018. godine za Grad Vrbovsko
 • do 30. rujna 2018. godine za Grad Buzet
 • do 31. listopada 2018. godine za Grad Novi Vinodolski

 Više informacija o samom projektu na http://www.step.uniri.hr/portfolio/women-in-finance/, Facebook stranici @WIF.WomenInFinance te na Instagramu wif.womeninfinance.

JAVNI POZIV ZA DODJELU POTPORA POLJOPRIVREDNIM GOSPODARSTVIMA U PGŽ U 2018.g.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA, Upravni odjel za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj objavljuje ponovljeni Javni poziv za dodjelu potpora poljoprivrednim gospodarstvima kroz sufinanciranje mjera ruralnog razvoja u poljoprivredi Primorsko-goranske županije.

PREDMET ovog javnog poziva su sljedeće mjere ruralnog razvoja:

 1. Podrška razvoju novih i malih poljoprivrednih gospodarstva
 2. Razvoj postojećih oznaka kvalitete te uvođenje certifikata i novih regionalnih oznaka kvalitete
 3. Obnova i održavanje putova u funkciji revitalizacije ili funkcioniranja gospodarskih aktivnosti
 4. Priprema dokumentacije u svrhu prijave investicijskog ulaganja na EU natječaj za sufinanciranje ulaganja

Detalje Javnog poziva možete pogledati na sljedećoj poveznici:

https://www.pgz.hr/natjecaji

 

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA TIP OPERACIJE 6.1.1. “POTPORA MLADIM POLJOPRIVREDNICIMA”

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 11. travnja 2018.g. objavila je novi Natječaj za operaciju 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima iz Programa ruralnog razvoja RH. Na natječaj se mogu prijaviti mladi poljoprivrednici stariji od 18 i mlađi od 40 godina (na dan podnošenja Zahtjeva za potporu) koji posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po prvi put na poljoprivrednom gospodarstvu postavljeni za nositelja poljoprivrednog gospodarstva, ali ne duže od 24 mjeseca prije podnošenja Zahtjeva za potporu.

Potpora mladim poljoprivrednicima u obliku bespovratnih financijskih sredstava dodjeljuje se na dva načina:

–          372.000,00 kuna onima kojima će poljoprivreda biti glavno zanimanje i koji će biti obveznici doprinosa za socijalno osiguranje po osnovi poljoprivrede (mirovinsko i zdravstveno osiguranje) najmanje 5 godina nakon konačne isplate potpore.

–          148.800,00 kuna  onima kojima poljoprivreda neće biti glavno zanimanje i koji neće biti obveznik doprinosa za socijalno osiguranje po osnovi poljoprivrede.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom natječaju iznosi 132.597.000,00 kuna. Ovim bespovratnim sredstvima mogu se financirati mnogobrojne aktivnosti kao npr. kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala višegodišnjeg bilja, kupnja, građenje ili opremanje zatvorenih i zaštićenih prostora i objekata, podizanje novih i restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada i dr.

Zahtjev za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 25. travnja 2018. godine od 12:00 sati do 13. lipnja 2018. godine do 12:00 sati. Rok za podnošenje Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu počinje teći od 25. travnja 2018. godine od 12:00 sati do 13. lipnja 2018. godine do 12:00 sati.

Sve detalje možete pogledati ovdje.