OBJAVA NATJEČAJA ZA PODMJERE 4.1. I 4.2. PROGRAMA RURALNOG RAZVOJA

Ministar Tihomir Jakovina održao je 30. siječnja 2015. godine u Ministarstvu poljoprivrede, konferenciju za medije povodom raspisivanja natječaja za podmjere 4.1. Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva  i 4.2. Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda mjere 4 Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

„Raspisivanjem ovih mjera kreće novi investicijski ciklus u poljoprivredi koji smo dugo najavljivali i za njega se spremali. Njima smo dokazali da Program za ruralni razvoj ne kasni niti smo izgubili novac. Naprotiv, dokazuje kako smo pripremili natječaj tako da što više projekata bude prijavljeno i to projekta koji će potaknuti povećanje proizvodnje, prerade, izgradnju pogona, skladišta, svega onoga što nam nedostaje da budemo konkurentni. Ono što je najvažnije, ovi će projekti pokrenuti novo zapošljavanje.“, istakao je ministar Jakovina.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju s današnjim je danom objavila  natječaje u Narodnim novinama za podmjere potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva i potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda:
Podmjera 4.1. – potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva sastoji se od tri tipa operacije – restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva i korištenje obnovljivih izvora energije (OIE). Podmjera 4.2. – potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda, sastoji se od dvije operacije – povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima i korištenje OIE.

„Za objavljene natječaje na raspolaganju je sveukupno 640 milijuna kuna. Program za ruralni razvoj  je spreman, svi pristigli komentari iskomunicirani su s Komisijom, te vrlo brzo očekujemo  njegovo usvajanje. Usprkos svim kritikama i dezinformacijama, sigurno tvrdim da će Hrvatska imati odličan Program sa 16 mjera kroz koje će poljoprivrednicima na raspolaganju biti 332 milijuna eura godišnje, odnosno 2,4 milijarde eura do 2020. godine.“, naglasio je Jakovina.

Pravilnike, natječaje i prezentacije možete pronaći ovdje:

http://www.mps.hr/ipard/default.aspx?id=2354
http://www.apprrr.hr/mjera-4—ulaganja-u-fizicku-imovinu-1040.aspx

OBJAVLJENI PRAVILNICI O PROVEDBI MJERE 4. IZ PROGRAMA RURALNOG RAZVOJA

U Narodnim novinama 7/15, od 21. siječnja 2015. godine, objavljen je Pravilnik o provedbi mjere 4. »Ulaganja u fizičku imovinu», podmjere 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ i podmjere 4.2. „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Temeljem objavljenih pravilnika Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede planira objaviti natječaj za navedene podmjere 30. siječnja 2015. godine.  

DAN OBITELJSKOG SMJEŠTAJA CRIKVENIČKO – VINODOLSKE RIVIJERE, 28.01.-31.01.2015.g.

Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s Turističkom zajednicom grada Crikvenice, Turističkom zajednicom grada Novi Vinodolski, Turističkom zajednicom Vinodolske općine, Strukovnom skupinom obiteljskog smještaja i turizma i Zajednicom obiteljskog smještaja i turizma HGK, pozivaju Vas na

DANE OBITELJSKOG SMJEŠTAJA CRIKVENIČKO-VINODOLSKE RIVIJERE 2015.

u sklopu kojih se organizira:
– Edukativna radionica Kvarner Family, 28. siječnja 2015.
– Dan otvorenih vrata Kvarner Family obiteljskog smještaja, 31. siječnja 2015.
EDUKATIVNA RADIONICA KVARNER FAMILY
održat će se 28. siječnja 2015. godine (srijeda) u Malom salonu Narodne knjižnice i čitaonice Bribir, Bribir 31, Bribir od 16:00 do 20:00 sati.
Moderator: Nedjeljko Pinezić, koordinator projekta Kvarner Family pri TZ Kvarnera i predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja i turizma HGK
Pozdravna riječ:
Alenka Spoja, stručna suradnica pri TZO Vinodolske općine
Ivica Jerčinović, predsjednik SSOST Crikveničko vinodolske rivijere
Program edukacije:
1. Kratko izvješće o turističkom prometu u 2014. i u odnosu na 2013. godinu; Informacije o aktivnostima turističke zajednice; PPS projekt “Hrvatska 365” Krk – Crikvenica – Vinodol – Rab: Gdje odmor znači više (TZG Crikvenica, TZG Novi Vinodolski, TZO Vinodolske)
2. Novi podbrendovi projekta “Kvarner Family”: “Pet Friendly”, “Bike Friendly” i “Hike Friendly” (Martina Pavelić, djelatnica TZ Kvarnera, Nedeljko Pinezić, koordinator projekta Kvarner Family pri TZ Kvarnera i predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja i turizma HGK)
3. Kratki podsjetnik na zakonske obveze pri zahtjevu za kategorizaciju smještajnih objekata (gospođa Anka Magaš, službenica u Ispostavi Crikvenica Ureda Državne Uprave)
4. Područje djelovanja turističke inspekcije – Turistička inspekcija Ministarstva turizma (viša turistička inspektorica Ispostave Crikvenica, gospođa Đana Medaković, Turistička inspekcija Ministarstva turizma)
5. Područje djelovanja carinske inspekcije – Ministarstvo financija (gospodin Igor Babić, viši inspektor Carinske uprave Rijeka)
6. Kako poboljšati iskorištenost svojih kapaciteta i kvalitetu boravka gosta: Marketinška akcija “Obiteljski paket” i Obavezne namirnice za moderan doručak (Nedeljko Pinezić, koordinator projekta Kvarner Family pri TZ Kvarnera ipredsjednik Zajednice obiteljskog smještaja i turizma HGK)
7. Predstavljanje turističkih agencija nositelja oznake kvalitete “Kvarner Family Agency”
8. Sigurnost u turizmu – preventivne mjere sigurnosti za sprečavanje provala i krađa (gospodin Damir Volf, načelnik Policijske postaje Crikvenica)
9. PRIPREMITE SE ZA TURISTIČKU SEZONU: Automatsko upravljanje klima uređajima – smanjite svoje račune uštedom potrošnje energije!; Sigurnosni sustavi – zaštita objekata; Sustavi uštede potrošnje energije – paketi za domaćinstva, male i srednje poduzetnike; Razne mogućnosti sufinanciranja FZOEU i druge; Suradnja s lokalnim elektroničkim tvrtkama i obrtima – uštede kod instalacija i održavanja (gospodin Darko i Sonja Vranešić, Darsonik d.o.o.)
10. “Slika govori više od tisuću riječi”, značaj kvalitetne fotografije za dobru promociju, mogućnost izrade web stranice i kratkih filmova za online promidžbu smještajnih kapaciteta (Foto studio Srđan Hulak)
11. Mikrokrediti za obiteljski smještaj po jednostavnim uvjetima,  mogućnost korištenja POS aparata za kartično plaćanje u obiteljskom smještaju (gospodin Nikodem Flego, Raiffeisen banka, Rijeka)
12. Riječ domaćina (gradonačelnici/načelnici)
13. Najava otvorenih vrata i podjela zahvalnica domaćinima te priznanica za sudionike edukacije
Radionice su besplatne i namijenjene svim pružateljima usluga smještaja u domaćinstvu kao i turističkim agencijama koje poslovno surađuju s pružateljima usluga smještaja u domaćinstvu. Sudjelovanje vlasnika objekata koji nose oznaku kvalitete „Kvarner Family” i „Kvarner Family Agency” je obavezno. Svi sudionici će dobiti potvrdu o pohađanju edukacijske radionice.

DAN OTVORENIH VRATA KVARNER FAMILY OBITELJSKOG SMJEŠTAJA 2015.
Pozivaju se svi zainteresirani da u subotu, 31. siječnja 2015. godine, od 09:00 do 13:00 sati posjete odabrana, uspješna domaćinstva s oznakom kvalitete „Kvarner Family” kako bi u neposrednom kontaktu došli do najvažnijih informacija o mogućnostima unapređenja poslovanja.

“Kvarner Family” iznajmljivači:

Grad Crikvenica
1. Doris Glavan, Strossmayerovo šet. 4, Crikvenica, mob: 098/496-216
2. Barica Sruk, Put Dolcu 29, Crikvenica, mob.: 098/260-324
3. Jasmina Malatestinić, Braće Car Uračić 12, Crikvenica, mob: 091/592-5894
Grad Novi Vinodolski
1. Aida Bilić Mudrovčić, Korzo hrvatskih branitelja 22, Novi Vinodolski, mob: 091/245-7757
Vinodolska općina
1.Jasna Gašparović, Marušići 5, Grižane, mob.: 091/769-9239
2. Jasna Šoić, Belgrad 13, Grižane, mob.: 098/625-717
Mikropoduzetnici:
Vinodolska općina
1. Centar zdravlja Onda, Bribir 1a, Bribir, mob: 098/197-8823
2. MarLin d.o.o., Bribir 1a, Bribir, mob: 099/341-487
3. Maljković interijeri obrt za trg.i usl., Bribirska 1, Bribir, mob: 099/2742839
4. LAG Vinodol, Bribir 1, Bribir, mob: 091/522-9078
INFO:
TZ Grada Crikvenice – Trg Stjepana Radića 1c, Crikvenica, tel.: 051/784-101
TZ Grada Novi Vinodolski – Kralja Tomislava 6, Novi Vinodolski, tel.: 051/791-171
E-mail: tzg-novi-vinodolski@ri.t-com.hr
www.tz-novi-vinodolski.hr
TZO Vinodolske općine – Bribir 1, Bribir, tel.: 051/248-730
www.tz-vinodol.hr

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA KANDIDIRANJE PROJEKATA TURISTIČKIH INICIJATIVA I PROIZVODA NA TURISTIČKI NERAZVIJENIM PODRUČJIMA ZA POTPORE U 2015.g.

htz

 

 

Sukladno Programu rada za 2015.godinu, Hrvatska turistička zajednica objavljuje:

JAVNI POZIV

za kandidiranje projekata turističkih inicijativa i proizvoda

na turistički nerazvijenim područjima za potpore u 2015. godini

Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih financijskih potpora Hrvatske turističke zajednice za poduzetničke i javne projekte na turistički nerazvijenim područjima koji pridonose sljedećim ciljevima:

  • aktiviranju neiskorištenih turističkih resursa i kreiranju novih motiva dolazaka turista na turistički nerazvijena područja, posebice u razdoblju pred i posezone
  • izgradnji, obnovi i podizanju kvalitete smještajnih kapaciteta i dodatnih turističkih sadržaja na turistički nerazvijenim područjima, posebice na područjima s oznakom „PPS destinacija“
  • izgradnji i obnovi javne turističke infrastrukture na turistički nerazvijenim područjima,
  • razvoju turističke ponude s većom dodanom vrijednošću koja će omogućiti veću prosječnu potrošnju turista
  • razvoju gospodarske aktivnosti i povećanju zaposlenosti na turistički nerazvijenim područjima, posebice u razdoblju pred i posezone.

Javni poziv je otvoren do 27. veljače 2015. godine. Dodatne informacije na: potpore@htz.hr.

 

Tekst javnog poziva kao i prilozi dostupan je klikom na link:

http://business.croatia.hr/hr-HR/Hrvatska-turisticka-zajednica/Potpore-HTZ-a/Potpore-projektima-turistickih-inicijativa-i-proizvoda-na-turisticki-nerazvijenim-podrucjima?Y2lcMzkxOSxwXDI0Mg%3d%3d