ODRŽANA RADIONICA O JAVNOJ NABAVI

U organizaciji LAG-a „VINODOL“ 16.11.2017.g. u Vijećnici Općine Kostrena održana je radionica “Javna nabava i financijske korekcije u EU projektima-primjeri iz prakse”.

Radionica je bila namjenjena predstavnicima Gradova i Općina kao i komunalnim društvima sa područja LAG-a „VINODOL“.

Radionicu je vodila gđa. Ariana Vela iz –  EU PROJEKTI Obrt za poslovno savjetovanje i ostale usluge, koji se ubrajaju u jedne od najpoznatijih hrvatskih konzultanata na području EU fondova, projektnog managementa i edukacija. 

Program radionice:

  • Pravni okvir EU i RH koji regulira nepravilnosti u provedbi projekata financiranih iz fondova EU;
  • Obveze korisnika u pogledu provedbe postupaka javne nabave;
  • Nepravilnosti u provedbi postupaka javne nabave – pojam, značenje i posljedice;
  • Vrste nepravilnosti koje se odnose na provedbu postupaka javne nabave u projektima financiranima iz fondova EU i njihova povezanost s financijskim korekcijama;
  • Prikaz nepravilnosti i pripadajućih korekcija na praktičnim primjerima;
  • Vježba za izbjegavanje nepravilnosti u provedbi projekata na praktičnim primjerima;
  • Postupanje nadležnih tijela u slučaju sumnje na nepravilnost;
  • Tips & tricks za uspješnu provedbu postupka javne nabave i izbjegavanje financijskih korekcija;
  • Primjeri iz prakse i vježbe

Sudionici radionice ostvarili su 8 bodova za produženje certifikata u području javne nabave.

Radionica je provedena uz financijsku potporu PGŽ-a u okviru programa i projekata iz područja poljoprivrede iz Proračuna PGŽ-a u 2017.g.

ODRŽANE SJEDNICE SKUPŠTINE I UO LAG-a “VINODOL”

Na poziv Grada Bakra, jednog od suosnivača Lokalne akcijske grupe „VINODOL“, dana 14.11.2017.g. u Upravnoj zgradi Industrijske zone d.o.o. u Bakru održana je 11. sjednica Skupštine LAG-a “VINODOL” i 2. sjednica Upravnog odbora LAG-a “VINODOL” (u 2017.g.)
Prije sjednica nazočne je u ime domaćina pozdravio g.Tomislav Klarić, gradonačelnik Grada Bakra te održao prezentaciju o industrijskoj zoni. Na sjednicama su donešene: Odluka o usvajanju izmjena Lokalne razvojne strategije LAG-a „VINODOL“ za razdoblje 2014.-2020., Odluka o usvajanju plana provedbe LRS kao i Odluka o imenovanju članova Upravnog odbora LAG-a „VINODOL“. Navedene radnje bilo je potrebno provesti kako bi se stvorili preduvjeti za raspisivanje „LAG natječaja“ koji se očekuju u prvom kvartalu 2018.g.