OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA MJERU 1.1. „TRAJNA OBUSTAVA RIBOLOVNE AKTIVNOSTI“

U Narodnim novinama broj  154/2014 od 24. prosinca 2014. objavljen je natječaj za mjeru 1.1. „Trajna obustava ribolovne aktivnosti“ iz Europskog fonda za ribarstvo 2007.-2013.

Rok za podnošenje prijava počinje teći od 15. siječnja 2015. i traje do 02. ožujka 2015. godine. 

Predmet potpore je naknada vlasnicima ribarskog plovila koja obuhvaća jednokratna namjenska bespovratna novčana sredstava za trajnu obustavu ribolovne aktivnosti u skladu s nacionalnom shemom smanjenja ribolovnog napora koja je sastavni dio Plana prilagodbe ribolovnog napora.
Trajna obustava ribolovne aktivnosti provodi se u segmentima gospodarskog ribolova na moru, i to u:

  • ribolovu okružujućim mrežama plivaricama – srdelarama, i
  • ribolovu pridnenim povlačnim mrežama – koćama.

Trajna obustava ribolovne aktivnosti provodi se uništavanjem ili prenamjenom ribarskog plovila.

OPĆI PROGRAM MJERA POTICANJA RAZVOJA PODUZETNIŠTVA NA PODRUČJU GRADA CRIKVENICE

Na 15. sjednici Gradskoga  vijeća Grada Crikvenice održanoj 18. prosinca 2014., donesen je Opći program mjera poticanja razvoja poduzetništva na području  Grada Crikvenice (u prilogu obavijesti i izborniku PODUZETNICI).

U lipnju 2014. godine, Gradsko vijeće usvojilo je Strategiju gospodarskog razvitka Grada Crikvenice za razdoblje 2012.–2022. u kojoj su u sklopu Strateškog cilja 1. Održivi razvoj lokalnog gospodarstva, ali i strateškog cilja 2. Zaustavljanje negativnih demografskih procesa i razvoj ljudskih potencijala, te Prioriteta 1.1. Širenje gospodarske strukture, 1.2. Povećanje kvalitete turističke ponude i smanjenje sezonalnosti, 1.3. Očuvanje prirodnih resursa i zaštita okoliša, te Prioriteta 2.1. Osiguranje visoke razine zaposlenosti domicilnog stanovništva, između ostalog  navedeni očekivani pravci daljnjeg razvoja crikveničkog gospodarstva, poglavito u segmentu malog i srednjeg poduzetništva. Naglasak je stavljen na razvoj novih znanja i tehnologija, razvoj poduzetničkih znanja putem svih oblika obrazovanja, daljnji razvoj poduzetničkihpotpornih institucija i mjera potpora, a sve u cilju jačanja konkurentnosti gospodarstva, odnosno širenja gospodarske strukture, povećanja kvalitete turističke ponude i smanjenja sezonalnosti. Opći program Mjera je podržao i Odbor za gospodarstvo Grada Crikvenice. U sklopu Programa je predviđeno sedam mjera s 28 podmjera.

Početkom 2015. godine će biti raspisan javni poziv i utvrđen način provođenja donesenih mjera poticanja razvoja poduzetništva.

Opći program mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Crikvenice

ZDRAVICA NOVOJ 2015.g., Novi Vinodolski, 31.12.2014.g.

Zdravica Novoj 2015.g.Poštovani,

Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski, Centar za kulturu Grada Novi Vinodolski  u suradnji sa Lovačkim društvima KOŠUTNJAK i GRADINA te Udrugom prijatelja grožđa i vina organiziraju i ove godine ZDRAVICU 2015. g, dana 31. 12. 2014. g. sa početkom u 10,00 sati u centru Novog Vinodolskog a u slučaju kiše u Domu kulture.
Što se tiče gastro ponude ove godine nuditi će se  prigodni novogodišnji paket: lovački gulaš, suvenir šalica i kuhano vino u neograničenim količinama po cijeni od 30,00 kuna.
Očekuje se nazočnost preko 4 000 posjetitelja, a za dobru zabavu pobrinuti će se grupa TREND i klapski kutak.
Također paralelno sa ZDRAVICOM 2015. g. teći će u centru Grada poseban program za najmlađe. Za djecu je pripremljen prigodan paket  (čaj, šalica, balon i kolač) po cijeni od 10,00 kuna.