OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA OPERACIJU 8.6.3 – MARKETING DRVNIH I NEDRVNIH ŠUMSKIH PROIZVODA

U Narodnim novinama br. 58/16 objavljen je Natječaj za provedbu podmjere 8.6. “Potpora za ulaganja u šumarske tehnologije te u preradu, mobilizaciju i marketing šumskih proizvoda” – provedba tipa operacije 8.6.3. “Marketing drvnih i nedrvnih šumskih proizvoda”.

Korisnici u okviru ove operaciju su: šumoposjednici, udruge šumoposjednika/šumovlasnika, obrti, mikro, mala i srednja poduzeća i jedinice lokalne uprave i samouprave i njihova udruženja.
Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 22. srpnja 2016. do 22. studenoga 2016., a detalje možete vidjeti ovdje.

OBJAVLJENA DVA NATJEČAJA UNUTAR PODMJERE 8.6.

Objavljena su dva natječaja unutar Podmjere 8.6. “Potpora za ulaganja u šumarske tehnologije te u preradu, mobilizaciju i marketing šumskih proizvoda” PRR RH 2014.-2020.

 

Natječaj za provedbu podmjere 8.6. – provedba tipa operacije 8.6.1. “Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima ” (NN 55/16)

Natječaj za provedbu podmjere 8.6. – provedba tipa operacije 8.6.2. “Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva” (NN 55/16)

ROKOVI ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA

  • Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 15. srpnja 2016. do 15. studenoga 2016.
  • Rok za podnošenje potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu iz točke 5. stavak 4. ovoga Natječaja počinje teći od 15. srpnja 2016. do 15. studenoga 2016.

 

 

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU POTPORA IZ PROGRAMA MJERA POTICANJA RAZVOJA POLJOPRIVREDE I RIBARSTVA NA PODRUČJU GRADA CRIKVENICE

Sukladno Programu potpora poljoprivredi na području Grada Crikvenice za 2016. godinu (Službene novine Grada Crikvenice 13/16.) i Programa potpora razvoju ribarstva na području Grada Crikvenice za 2016. godinu (Službene novine Grada Crikvenice 17/16.), gradonačelnik Grada Crikvenice objavljuje sljedeći: J A V N I P O Z I V za podnošenje prijava za dodjelu potpora iz Programa mjera poticanja razvoja poljoprivrede i ribarstva na području Grada Crikvenice.

Javni poziv i pripadajući obrasci:

Javni poziv poljoprivreda i ribarstvo

Izjava o nepostojanju dvostrukog financiranja (1)

OBRAZAC 1 za poljoprivredne potpore (3)

OBRAZAC 2 – Izjava o korištenim potporama male vrijednosti (1)

OBRAZAC 3 – Izjava o korištenim potporama male vrijednosti (2)

Obrazac ribarstvo (5)

 

 

RADNI SUSRET LAG-ova, PLEŠIVICA, 10.6.2016.g.

20160610_182051Na poziv Udruge Ruralno srce Plešivice, predstavnici LAG-a “VINODOL” i LAG SAVA  su 10.6.2016.g. boravili na Plešivici. Ideja za susretom na području Plešivice nastala je prilikom izlaganja članova Udruge Ruralno srce Plešivice na Adventskom sajmu autohtonih proizvoda u Crikvenici  organiziranom od strane  LAG-a “VINODOL”.

Cilj radnog susreta bio je da se u prijateljskom okruženju razmijene iskustva, ostvare kontakti i zainteresiranima predstavi Program ruralnog razvoja RH 2014.-2020., i mogućnosti prijavljivanja na natječaje kako bi se iskoristila EU sredstva.

Voditeljica LAG-a “VINODOL”  Silvana Manestar prezentirala je Mjere ruralnog razvoja, izabrane za poljoprivrednike.  Najviše zainteresiranih poljoprivrednika bilo je iz sektora vinogradarstva i vinarstva, budući da je Plešivički kraj nadaleko poznat po vinima. Također, želja prisutnih je ulaganje u razvoj i diversifikaciju poljoprivrednih gospodarstava u smjeru turizma, te im je u tu svrhu prezentirana Mjera 6 PRR, te Mjere koje raspisuje Ministarstvo turizma.

Domaćini ovog susreta bili su Udruga Ruralno srce i Restoran Karlo na Plešivici, koji su uložili značajan trud u ulozi domaćina susreta i time pokazali svoj kapacitet aktivnog i organiziranog civilnog društva, kojem je glavni cilj ruralni razvoj.

LAG SAVA je novije osnovan LAG, te su predstavnici LAG-a “VINODOL” nesebično ponudili suradnju i pomoć, te razmijenili vlastita iskustva s voditeljicom LAG-a SAVA Majom Čičko.

Članovi Udruge Ruralno srce Plešivice predstavili su svoj rad u zajednici, te upoznali prisutne s tradicijskom baštinom Plešivičkog kraja, proizvodima i gastronomijom, te tradicijom bavljenja poljoprivredom, posebice vinogradarstvom i vinarstvom.