PREZENTIRANI PROJEKTI IZ LOKALNE RAZVOJNE STRATEGIJE LAG-A „VINODOL“

ruralni2Cilj djelovanja Lokalne akcijske grupe (LAG) je pomoći ljudima, udrugama, poduzećima i ostalim subjektima u ruralnim područjima da ocjene potencijal svojeg područja, te da se potakne provedba integriranih i kvalitetnih strategija održivog razvoja. Putem Lokalne akcijske grupe cilj je povezati ljude na lokalnoj razini, kako bi razmjenjivali svoja iskustva i informacije, te kako bi predlagali projekte i aktivnosti, a sve s ciljem ruralnog razvoja. Prioriteti razvoja su turizam, obrtništvo, trgovina, poljoprivreda i ribarstvo, te industrija.
Read more

LAG “VINODOL” NA NATJEČAJU ZA MJERU 202 IPARD PROGRAMA

Lokalna akcijska grupa “VINODOL”  prijavila se na natječaj za mjeru 202 “Priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja” unutar IPARD programa. Natječaj je raspisan od strane Ministarstva poljoprivrede i agencije za plaćanja u poljoprivredi , ribarstvu i ruralnom razvoju u veljači 2013. godine, a razdoblje za podnošenje prijava trajalo je od 01. ožujka do 2. travnja 2013. godine. Lokalna akcijska grupa  “VINODOL”  poslala je svu potrebnu natječajnu dokumentaciju, prikupljeni su i priloženi svi potrebi dokumenti ,izrađena lokalna razvojna strategija lag-a, sukladno pravilniku o provedbi mjere 202.

ODRŽANA 2. SJEDNICA SKUPŠTINE LOKALNE AKCIJSKE GRUPE “VINODOL”

U ponedjeljak 25.03.2013 godine u prostorijama Vijećnice Vinodolske općine održana je druga sjednica skupštine Lokalne akcijske grupe „VINODOL“.

Sjednica je započela u 13.00 sati, a istoj su  prisustvovali 32 člana skupštine Lokalne akcijske grupe “VINODOL” te predstavnice tri dječja vrtića sa područja    LAG-a “VINODOL” ( Dječji vrtić “Cvrčak i mrav”-Bribir , Dječji vrtić “Fijolica”-Novi vinodolski  i Dječji vrtić “Radost”-Crikvenica) koji su ujedno i novi članovi LAG-a.

Točke dnevnog reda:

1. Izmjene statuta Lokalne akcijske grupe “VINODOL”

2. Rasprava o prijedlogu Lokalne razvojne strategije Vinodola

ODRŽANA 2. SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA LAG- A

U ponedjeljak 25.03.2013. godine u prostorijama Vijećnice Vinodolske općine u 14.00 sati održana je druga sjednica upravnog odbora LAG-a „VINODOL“. Sjednici je prisustvovalo 9 članova upravnog odbora , a točke dnevnog reda bile su slijedeće:

1. Verifikacija zapisnika sa 1. Sjednice upravnog odbora LAG-a

2. Imenovanje voditelja ureda lag-a shodno izmjenama i dopunama članka 34.  Statuta LAG-a „VINODOL“

3. Odluka o obavljanju računovodstvenih usluga