PODUZETNIČKI DANI 2019

PODUZETNIČKI DANI 2019

Poduzetnički dani 2019 održavaju se 25. i 26. 4. 2019. u Novom Vinodolskom.
Inicijatori i organizatori su dječji vrtići Fijolica” Novi Vinodolski, “Radost” Crikvenica i “Cvrčak i mrav” Tribalj. Tri umrežena vrtića provode projekt “Od ideje do ostvarenja” s ciljem poticanja razvoja poduzetničkih kompetencija od najranije dobi.
Detaljnije na slijedećoj poveznici:

http://www.novi-vinodolski.hr/2019/04/23/poduzetnicki-dani-2019-godine/?fbclid=IwAR3v3CAnK52dD3yQDGMDzTVbdOpNhvfoR-QshGw06hONLLtW-l9e_KHLu0A

9. NACIONALNA KONFERENCIJA O SIGURNOSTI I KAKVOĆI PČELINJIH PROIZVODA

Deveto  po redu nacionalno okupljanje proizvođačke, stručne i znanstvene zajednice, održat će se i ove godine u Novom Vinodolskom, 12. travnja 2019. godine u Marini Novi.

Svi znamo da je Novi Vinodolski poznat kao grad koji predstavlja ishodišno mjesto pisane hrvatske pčelarske povijesti. Vinodolski zakon koji datira iz 1288. godine. predstavlja najstariji cjelovito sačuvani spomenik običajnog prava na hrvatskome jeziku, u kojem se susreću prve odredbe pčelarskog prava u hrvatskoj pravnoj povijesti.

Konferencija je namijenjena sagledavanju odrednica zdravstvene ispravnosti, sigurnosti, kakvoće i podrijetla pčelinjih proizvoda no isto tako i institucionalnim i vaninstitucionalnim aspektima njihove primarne proizvodnje.  Više informacija pročitajte na sljedećoj poveznici:

https://upu-pgz.hr/upu-pgz-vijesti/deveta-nacionalna-konferencija-o-sigurnosti-i-kakvoci-pcelinjih-proizvoda-mehanizmi-trzisnog-uredenja/

JAVNI POZIV ZA DODJELU POTPORA POLJOPRIVREDNIM GOSPODARSTVIMA

Upravni odjel za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE objavio je Javni poziv za dodjelu potpora poljoprivrednim gospodarstvima kroz sufinanciranje mjera ruralnog razvoja u poljoprivredi Primorsko – goranske županije u 2019.g.

Predmet ovog javnog poziva su sljedeće mjere ruralnog razvoja:

1. Mjera 1.1.1. Podrška razvoju novih i malih poljoprivrednih gospodarstva

2. Mjera 1.5.1. Razvoj postojećih oznaka kvalitete te uvođenje certifikata i novih regionalnih oznaka kvalitete

3. Mjera 2.1.2. Obnova i održavanje putova u funkciji revitalizacije ili funkcioniranja gospodarskih aktivnosti

4. Mjera 3.1.2. Priprema dokumentacije u svrhu prijave investicijskog ulaganja na EU natječaj za sufinanciranje ulaganja

Rok za podnošenje zahtjeva za sufinanciranje je 60 dana od dana objave Javnog poziva na web stranicama Primorsko-goranske županije na kojima je naznačen dan objave natječaja (01.04.2019.g.). Rok počinje teći sljedeći dan od dana objave.

Detalje Javnog poziva možete pogledati na sljedećoj poveznici:

https://www.pgz.hr/Natjecaji