“TURIZAM KAO POKRETAČ POLJOPRIVREDE U PRIMORSKOJ HRVATSKOJ”

U sklopu projekta „Turizam kao pokretač poljoprivrede u primorskoj Hrvatskoj“ djelatnici LAG-a „VINODOL“ 25.09.2017.g. ugostili su članove udruge IAAS (međunarodna udruga studenata agronomije i srodnih znanosti) u Vijećnici Grada Novi Vinodolski. 
Ciljevi projekta su edukacija studenata o problemima i neiskorištenim potencijalima u poljoprivredi i agroturizmu, razmjena znanja i iskustava studenata kroz radionice, poticanje i unaprjeđivanje razvoja poduzetništva u poljoprivredi, osvježavanje i obogaćivanje znanja i iskustva studenata, priprema studenata za osmišljavanje i realizaciju vlastitih projekata te poticanje studenata na ostanak u Hrvatskoj. 
Posjetiteljima je predstavljen rad LAG-a „VINODOL“ te su upoznati sa aktivnostima koje LAG provodi kao i projektima koji su do sada realizirani.
Nakon prezentacije organiziran je posjet Narodnom muzeju i galeriji te obilazak i razgledavanje starog grada uz stručno vođenje djelatnice muzeja.

RADIONICA “SUSTAV OPOREZIVANJA OPG”, 10.10.2017.g.

Poštovani, 

LAG “VINODOL” i Hrvatska zajednica računovođa i financijskih djelatnika pozivaju zainteresirane OPG-ove na stručnu radionicu pod nazivom “Sustav oporezivanja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava” koja će se održati 10.10.2017.g. (utorak) sa početkom u 11:00 sati u Vijećnici Grada Novi Vinodolski, na adresi Trg Vinodolskog zakona 1 (II. kat).

Predavanje će održati mr.sc. Miljenka Cutvarić iz Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika, urednica savjetnica u časopisu Računovodstvo i financije.

Radionica se provodi uz financijsku potporu Primorsko-goranske županije u okviru programa i projekata iz područja poljoprivrede iz Proračuna Primorsko-goranske županije u 2017.g.

Planirano trajanje radionice je 3 školska sata i besplatna je za sve sudionike.

Poziv_radionica za OPG

JAVNI POZIV ZA DODJELU POTPORA POLJOPRIVREDNIM GOSPODARSTVIMA U PGŽ

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA, Upravni odjel za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj objavljuje ponovljeni Javni poziv za dodjelu potpora poljoprivrednim gospodarstvima kroz sufinanciranje mjera ruralnog razvoja u poljoprivredi Primorsko-goranske županije.

PREDMET ovog javnog poziva su sljedeće mjere ruralnog razvoja:

  1. Podrška razvoju novih i malih poljoprivrednih gospodarstva
  2. Razvoj postojećih oznaka kvalitete te uvođenje certifikata i novih regionalnih oznaka kvalitete
  3. Obnova i održavanje putova u funkciji revitalizacije ili funkcioniranja gospodarskih aktivnosti
  4. Priprema dokumentacije u svrhu prijave investicijskog ulaganja na EU natječaj za sufinanciranje ulaganja

Detalje Javnog poziva možete pogledati na sljedećoj poveznici:

http://www.pgz.hr/natjecaji