OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA OPERACIJU 4.1.2.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dana 28. listopada 2015. u Narodni novinama broj 118/15 natječaj za provedbu podmjere 4.1. “Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva« – provedba operacije 4.1.2. “Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš”.

 

ruralb1

 

Korisnici su sve fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika neovisno o ekonomskoj veličini, a prihvatljivi materijalni troškovi za sufinanciranje su ulaganje u građenje skladišnih kapaciteta za stajski gnoj i digestate uključujući opremu za rukovanje i korištenje stajskog gnoja i digestata, za vlastite potrebe od minimalno 70 posto i ulaganje u poboljšanje učinkovitosti korištenja gnojiva (strojevi i oprema za utovar, transport i primjenu gnojiva – mineralnog i organskog gnojiva), za vlastite potrebe od minimalno 70 posto. Prihvatljiv trošak za sufinanciranje je i stjecanje objekata, strojeva i opreme kroz financijski leasing do iznosa tržišne vrijednosti imovine.
Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 28. listopada 2015. do 30. prosinca 2015., a detalje možete pronaći ovdje.

 

POZIV NA PREZENTACIJU POTICAJNIH MJERA U PODUZETNIŠTVU, Kraljevica, 19.10.2015. u 18:00 h

Poštovani,

Grad Kraljevica zajedno sa Lokalnom akcijskom grupom „VINODOL“ i Poduzetničkim centrom „Vinodol“ d.o.o.  organizira prezentaciju poticajnih mjera u poduzetništvu za 2015. godinu i najavu nadolazećih natječaja.

Pozivamo Vas da da se odazovete našem pozivu te da nam se pridružite 19. listopada 2015. godine (ponedjeljak) u 18,00 sati u dvorani PraktikUm u Domu kulture i sporta u Kraljevici  (Strossmayerova 29).

Prezentacija obuhvaća:

– Predstavljanje Lokalne akcijske grupe „VINODOL“ i Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. (naglasak na Mjeru 04 i Mjeru 06 – mjere ruralnog razvoja za poduzetnike)

– Mogućnosti korištenja potpora za poduzetnike i EU fondova (Poduzetnički centar „Vinodol“ d.o.o.)

 

Poziv-Kraljevica