OBJAVLJENI NATJEČAJI ZA PROVEDBU MJERE 21

OBJAVLJENI NATJEČAJI ZA PROVEDBU MJERE 21

Radi ublažavanja posljedica pandemije COVID-19 te rješavanja problema s likvidnošću s kojim se suočavaju poljoprivrednici te mikro, mala i srednja poduzeća koja se bave preradom, plasiranjem na tržište i razvojem poljoprivrednih proizvoda, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dva natječaja za provedbu Mjere 21 „Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću COVID-19“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Ukupni iznos potpore raspoloživ kroz ove natječaje je 360 milijuna kuna:

1.) Natječaj za poljoprivrednike gdje su prihvatljivi korisnici fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i/ili Evidenciju pčelara i pčelinjaka zaključno s 1.1.2019. godine koji se bave biljnom i stočarskom proizvodnjom te uzgojem gljiva.

2.) Natječaj za MSP-ove gdje su prihvatljivi korisnici MSP-ovi u sektorima maslina i maslinovog ulja, vina, mlijeka, mesa, voća, povrća, cvijeća, aromatičnog, začinskog i ostalog bilja, gljiva te pakiranja jaja i proizvoda od jaja ili pčelinjih proizvoda koji ispunjavaju uvjete iz točke 2. ovoga Natječaja.

Detaljnije na sljedećoj poveznici:

https://www.apprrr.hr/objavljeni-natjecaji-za-provedbu-mjere-21-izvanredna-privremena-potpora-poljoprivrednicima-i-msp-ovima-koji-su-posebno-pogodeni-krizom-uzrokovanom-bolescu-covid-19/

LAG-ovi PUTEM NATJEČAJA ODABRALI VIŠE OD 1700 LEADER (CLLD) PROJEKATA

LAG-ovi PUTEM NATJEČAJA ODABRALI VIŠE OD 1700 LEADER (CLLD) PROJEKATA

Kao izvrstan primjer uspješnog i decentraliziranog sustava provedbe EU fondova (Mjera 19 – LEADER) u Hrvatskoj svakako su 54 Lokalne akcijske grupe (LAG) koje, svaka na svom području, provode Lokalnu razvojnu strategiju. Zajedno obuhvaćaju 515 jedinica lokalne samouprave u kojima živi više od 2,4 milijuna stanovnika.

U posljednje tri i pol godine LAG-ovi su objavili 222 LAG natječaja u cjelokupnoj vrijednosti alociranih sredstava (100%), odabrali su na svojoj razini gotovo 1750 projekata u vrijednosti 264 milijuna kuna (73%), Agencija za plaćanja je ugovorila preko 1400 projekata u vrijednosti 204 milijuna kuna (56%) te je završeno 254 projekta i isplaćeno preko 62 milijuna kuna (17%). Riječ je o manjim projektima gdje je potpora maksimalne vrijednosti 100.000,00 EUR, a iznos isplaćenih sredstava u posljednje vrijeme kontinuirano raste te se samo do kraja ove godine planira isplatiti još 30 milijuna kuna.

Detaljnije na sljedećoj poveznici:

https://www.apprrr.hr/lag-ovi-putem-natjecaja-odabrali-vise-od-1700-leader-clld-projekata/

PRODUŽEN ROK ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA POTPORU ZA TIP OPERACIJE 8.5.1.

PRODUŽEN ROK ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA POTPORU ZA TIP OPERACIJE 8.5.1.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 23. rujna 2020.g. druge izmjene Natječaja za provedbu Podmjere 8.5. „Potpora za ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava“ – provedba tipa operacije 8.5.1 „Konverzija degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura”.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu se produžuje do 12:00 sati 30. studenoga 2020. godine, a u ostalim dijelovima Natječaj ostaje neizmijenjen. Detaljnije pogledajte ovdje.

OBJAVLJEN VODIČ ZA PODUZETNIKE GRADA CRIKVENICE

OBJAVLJEN VODIČ ZA PODUZETNIKE GRADA CRIKVENICE

Grad Crikvenica odlučio je izdavši svoje peto nadopunjeno i izmijenjeno izdanje vodiča pomoći svim poduzetnicima, poduzetnicama i onima koji će se u tome tek okušati. U vodiču je obuhvaćeno sve, od stvaranja povoljnog poslovnog okruženja, izmjena koje su stupile na snagu u 2020.g. do informacija o institucijama i službama u Gradu Crikvenici koje pružaju potporu poduzetnicima.

Vodič je moguće fizički podignuti u upravi Grada Crikvenice, dok je online izdanje Vodiča dostupno na sljedećoj poveznici: