Jednodnevna radionica „Poljoprivreda, ribarstvo i ruralni razvoj – od ideje do projekta“

Informativna radionica „Poljoprivreda, ribarstvo i ruralni razvoj – od ideje do projekta“ održana je dana 02. prosinca 2013.g. u prostorijama Gradske vijećnice Grada Novi Vinodolski. Radionicu je održala konzultantska tvrtka Centum percent d.o.o.

Radionica je bila namijenjena svima koji su se u jednom danu željeli upoznati s ključnim kriterijima fondova za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj te savladati postupak pripreme i realizacije projekta s ciljem dobivanja EU sredstava.

Sudionici radionice dobili su informacije o mogućnostima ulaganja, općim i specifičnim kriterijima prihvatljivosti po mjerama i sektorima/podmjerama unutar IPARD programa i EAFRD-a, te mogućnosti korištenja sredstava iz Europskog ribarskog fonda (EFF) i Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo (EMFF). Polaznicima radionice detaljno su pojašnjeni svi segmenti prijave na natječaje za mjere 101 i 103 te 301 i 302 IPARD programa s posebnim osvrtom na: utvrđivanje prihvatljivosti projekta, pripremu projektne dokumentacije, standarde koje mora ispuniti korisnik i projekt, prikupljanje ponuda, proces obrade prijave u APPRRR, realizaciju projekta, podnošenje zahtjeva za isplatu sredstava.