Informativna edukacija „EU fondovi – mogućnosti za financiranje projekata“

U petak 22.11.2013.g. godine s početkom u 11,00 sati u prostorijama Gradske vijećnice Grada Novi Vinodolski održana je informativna edukacija za članove LAG-a „Vinodol“, kao i za sve druge koji su se željeli informirati o mogućnosti ulaganja te upoznati se sa načinom i sustavom pripreme i provedbe EU projekata.

Sudionici edukacije upoznali su se s LEADER pristupom, mjerama 202 IPARD programa te ulogom LAG-a „VINODOL“ u razvoju ruralnog prostora, a prezentirane su opće informacije o EU fondovima, strateškim dokumentima EU, nacionalnom strateškom okviru i drugim relevantnim strategijama.

Sustav EU fondova u Hrvatskoj prikazan je kroz mogućnosti financiranja projekata iz različitih EU fondova za sve potencijalne krajnje korisnike: Europski poljoprivredni fond (EAFRD), Europski fond za ribarstvo (EFF), Europski fond za pomorstvo i ribarstvo (EMFF), Europski fond za regionalni razvoj (ERDF) i Europski socijalni fond (ESF).

Edukacija je bila edukativnog tipa i bila je namijenjena svima koji su se željeli u jednom danu informirati o sustavu EU financiranja i pronaći pravi fond za financiranje svojeg projekta, a održale su je stručne konzultantice tvrtki  Centum percent d.o.o. i Plavi partner d.o.o.