POTPISANI UGOVORI O SUFINANCIRANJU RADA LAG-ova PGŽ U 2017.g.

Danas, 8. lipnja u Maloj vijećnici Grada Krka zamjenik župana Petar Mamula i predstavnici četiriju lokalnih akcijskih grupa s područja Primorsko-goranske županije potpisali su ugovore o sufinanciranju rada LAG-ova.

Uz zamjenika Mamulu, ugovore su potpisali predsjednik LAG-a “VINODOL” Ivica Jerčinović, predsjednik LAG-a Kvarnerski otoci Zdenko Kirinčić, dopredsjednica LAG-a Gorski kotar Sanja Čop i predsjednica LAG-a Terra Liburna Anđela Cvjetković.

PGŽ sufinancira rad LAG-ova s ciljem jačanja kapaciteta informiranja i edukacije poduzetnika i javnog sektora za prijavu na natječaje za korištenje sredstava iz programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Svakom LAG-u dodijeljeno je 100.000 kuna.

LAG-ovi će sudjelovati u aktivnostima edukacije i organizacije stručnih skupova i prezentacija u suradnji s PGŽ i Centrom za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije. Organizirat će edukacije za obiteljska poljoprivredna gospodarstva, za osnivanje i poslovanje zadruga te sudjelovati u aktivnostima promocije proizvođača autohtonih proizvoda s područja Primorsko-goranske županije u suradnji s drugim lokalnim akcijskim grupama i Centrom za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije.

Lokalne akcijske grupe s našeg područja jedna su od temeljnih informativnih i edukacijskih centara za provedbu Programa ruralnog razvoja RH. Objedinjavaju poduzetnike, JLS i razne udruge civilnog sektora te je njihov rad od interesa za što širu i učinkovitiju provedbu programa.