ETNO FESTIVAL (SR) ETNO SELCE, SELCE, 12.-13.07.2014.g.

20140712_202013Za vikend 12. i 13. srpnja 2014. godine se na četiri lokacije u Selcu (riva, Polača, Harmica i Tunar) održao etno festival (Sr)etno Selce.
Priča o tradiciji pretočila se u prezentaciju narodnih običaja, životopisnih nošnji, raznovrsnih umjetničkih izričaja i domaćih izvornih proizvoda.
Na četiri lokacije u Selcu održan je sajam tradicijskih i ekoloških proizvoda, prezentacija pripreme autohtonih jela, prezentacije narodnih nošnji i starih narodnih običaja, poput pranja rublja na tradicionalan način ili mlaćenja slame, jedinstvenog običaja na ovim prostorima, kao i izvedbe tradicionalnih primorskih i dr. pjesama i plesova.
Također se moglo uživati u degustaciji autohtonih jela s područja Rivijere Crikvenica, poput brodeta od lignji, prženih sardelica, tune u umaku, buzare od dagnji i ribe na roštilju.
LAG „VINODOL“ je na etno festvalu bio prisutan na izložbenom prostoru (štandu), gdje su svi zainteresirani mogli dobiti potrebne informacije o LAG-u „VINODOL“, njegovoj ulozi, LEADER PRISTUPU, te o mogućnostima javljanja na natječaje iz EU FONDOVA koji nam stoje na raspolaganju u programskom razdoblju 2014.-2020.godine.
Na izložbenom prostoru LAG-a „VINODOL“ nazočni su bili: Silvana Manestar – voditeljica LAG-a, Marija Stan – stručni suradnik i Marjan Baričević – stručni suradnik.