VELEUČILIŠTE U RIJECI POKREĆE PREDDIPLOMSKI STRUČNI STUDIJ ODRŽIVI AGROTURIZAM

U nadolazećoj akademskoj godini 2018./2019. Veleučilište u Rijeci pokreće novi preddiplomski stručni studijski program Održivi agroturizam. Studijski program Održivi agroturizam deseti je preddiplomski trogodišnji stručni studij Veleučilišta u Rijeci, institucije koja već dvadeset godina uspješno obrazuje stručnjake različitih profila. Izvodit će se kao redoviti i izvanredni studij pri čemu se u prvoj godini njegova izvođenja planira upisati 45 studenata.


Studij Održivi agroturizam spada u područje biotehničkih znanosti, polje poljoprivreda (agronomija), traje tri godine (šest semestara) te će se izvoditi u Rijeci. Studijski program čine kolegiji iz područja poljoprivrede, ekonomije i turizma uz veliki udio praktične nastave i semestralne prakse. U organizaciji i provedbi praktične nastave novog studijskog programa sudjelovat će Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije u Staroj Sušici, s kojim je Veleučilište potpisalo ugovor o suradnji, te 30 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava na kojima će studenti obavljati semestralnu praksu.

Nakon završetka preddiplomskog stručnog studija Održivi agroturizam i ostvarenja 180 ECTS bodova studenti stječu stručni naziv: stručni prvostupnik (baccalaureus) inženjer održivog agroturizma.