ANALIZA RADA LAG-ova U 2020. g.

ANALIZA RADA LAG-ova U 2020. g.

Na natječaju koji je objavila Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 3. lipnja 2016. godine za programsko razdoblje 2014. – 2020. odabrana su 54 LAG-a koji pokrivaju područje od 511 jedinica lokalne samouprave (oko 51.000 km² kopnenog teritorija Republike Hrvatske), a obuhvaćaju nešto manje od 2,5 milijuna stanovnika. Odabranim LAG-ovima dodijeljeno je preko 496 milijuna kuna za provedbu projekata iz lokalnih razvojnih strategija, pripremu i provedbu projekata suradnje te animaciju i tekuće troškove.

U 2020. godini LAG-ovi su objavili 81 LAG natječaj u vrijednosti 95,83 milijuna kuna za provedbu projekata malih i mladih poljoprivrednika, lokalnu infrastrukturu, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednika, preradu poljoprivrednih proizvoda i diverzifikaciju poljoprivrednika.

LAG-ovi su u obvezi popuniti i dostaviti „Godišnje izvješće o radu LAG-a“ za svaku proteklu godinu zaključno do 15. veljače sljedeće godine.

Detaljnije na sljedećoj poveznici:

https://ruralnirazvoj.hr/analiza-rada-lag-ova-u-2020-godini/

NOVA UPUTA ZA OBVEZNIKE JAVNE NABAVE U NATJEČAJIMA IZ PROGRAMA RURALNOG RAZVOJA I POPIS NAJČEŠĆIH POGREŠAKA

NOVA UPUTA ZA OBVEZNIKE JAVNE NABAVE U NATJEČAJIMA IZ PROGRAMA RURALNOG RAZVOJA I POPIS NAJČEŠĆIH POGREŠAKA

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je novu Uputu za korisnike koji su obveznici javne nabave u natječajima za dodjelu potpore iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020. o pripremi dokumentacije o nabavi te popis najčešćih pogrešaka prilikom provođenja postupaka nabave i izvršenja ugovora financiranih temeljem sklopljenih ugovora o financiranju.

Ova Uputa je rezultat dosadašnjeg iskustva ex ante i ex post provjera postupaka javne nabave i možete ju pronaći ovdje.

EDUKACIJOM DO USPJEHA U ONLINE VARIJANTI

EDUKACIJOM DO USPJEHA U ONLINE VARIJANTI

Grad Crikvenica treću godinu zaredom provodi projekt pod nazivom Edukacijom do uspjeha.

Četiri su to edukacije za poduzetnike koje se održavaju svake srijede u veljači. Edukacije su jako dobro prihvaćene te ih slušaju i poduzetnici iz susjednih gradova i općina.

Edukacije će se i ove godine, kao i prethodnih, održavati svake srijede, počevši od 3. veljače s početkom u 17:00 sati, no ove godine putem online platformi. Izazovna situacija uzrokovana pojavom koronavirusa ove godine ne dopušta edukacije u Gradskoj vijećnici, no možda su, zbog trenutne situacije, sada i najpotrebnije.

Poduzetnici, svi oni koji će to tek postati, ali i svi oni koje zanimaju teme koje smo pripremili edukacije će moći pratiti preko nekoliko platformi: preko Zooma, na Youtube kanalu Grada Crikvenice te na Facebook stranici Grad Crikvenice (u realnom vremenu).
Za Youtube i Facebook stranice nije potrebna nikakva poveznica, a ako netko želi edukacije slušati putem Zooma, molimo da svoju e-mail adresu pošalje na mail jasna.perhat@crikvenica.hr kako bi na e-mail dobili poveznicu putem koje će se povezati na platformu Zoom. Svi koji budu sudjelovali putem platforme Zoom moći će postavljati pitanja i sudjelovati u raspravi.

Teme edukacije su i ove godine kreirane u dogovoru s Udruženjem obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine te formirane na način da su korisne i zanimljive poduzetnicima i da su iz područja iz kojih poduzetnici imaju najviše pitanja i nedoumica. S obzirom na to da je ova godina po mnogočemu drugačija, bit će riječi i o virtualnom poslovanju, koje je postalo veoma aktualno i neophodno. Na zadnjoj radionici dobit ćete savjete psihologa kako ploviti u ovim uzburkanim i izazovnim vremenima.

Osim navedenog, bit će riječi i o godišnjem obračunu obrtnika/poduzetnika za 2020. godinu te svemu onome što poduzetnike očekuje u 2021. godini. Erste banka će predstaviti svoj program za poduzetnike početnike, a Grad Crikvenica, Poduzetnički centar Vinodol i Hrvatska obrtnička komora mjere za bespovratne pomoći poduzetnicima. Poduzetnici će tako na jednom mjestu dobiti sve potrebne informacije o tome koje su njihove mogućnosti, što i tko im stoji na raspolaganju, ali i kako se nositi s novonastalom situacijom.

U nastavku je program s temama svih edukacija i predavačima, a svaka od edukacija bit će i posebno predstavljena prije samog održavanja.

Organizator ovoga projekta je Grad Crikvenica, a suorganizator je Udruženje obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine.

EDUKACIJOM DO USPJEHA 2021.

SVAKE SRIJEDE U VELJAČI OD 17:00 DO 19:00 h UŽIVO NA ZOOMU, FACEBOOKU I YOUTUBEU

1. MODUL, 3. 2. 2021.
• GODIŠNJI OBRAČUN ZA 2020. GODINU I ŠTO NAS SVE ČEKA U 2021. GODINI – Đurđica Mostarčić – „Šaptačica poduzetnicima“

2. MODUL, 10. 2. 2021.
• VIRTUALNO POSLOVANJE NOVOG DOBA – Aleks Tessin
• PROGRAM ZA PODUZETNIKE POČETNIKE – Erste banka – Ivana Dakotić Škoda

3. MODUL, 17. 2. 2021.
• PROGRAM MJERA ZA POTICANJE PODUZETNIŠTVA 2021. G. – Grad Crikvenica
• POMOĆI PODUZETNICIMA U DOBA KORONA KRIZE – Poduzetnički centar Vinodol
• PROGRAM HOK OBRTNIK PLUS – HOK

4. MODUL 24. 2. 2021.
• KAKO USPJEŠNO PLOVITI PO OLUJNOM MORU KORONA KRIZE? – Andrea Bačić Pavat i Irena Križanec